Verrassingsuitstap 2018.

Onze 20ste verrassingsuitstap ! En voor deze trip hadden we vandaag zelfs 2 chauffeurs  nodig om de verste uitstap uit die 20 jaar af te werken.  Thema van de dag: “terug in de geschiedenis”. Dit thema bracht ons 100 jaar terug in de geschiedenis van de “Groote oorlog” in de Westhoek. Ieper en zijn omgeving waren ons doel en dit, ondanks de minder goede voorspelling,  met de zon van de partij.

1ste bestemming:  Provinciaal Domein Palingbeek waar wij startten voor een mooie ( te korte wandeling) door dit prachtige natuurgebied en afgesloten  werd met een bezoek aan de “Comingworldrememberme” tentoonstelling van Koen Van Mechelen met telkens 1 helm voor de 600.000 slachtoffers van de gruwel in de Westhoek. Een terrasje kon niet ontbreken.

Op weg naar Ieper stopten wij bij het  “Tyne Cot Cemetery”,  het grootste kerkhof voor gesneuvelden uit het Gemenebest. Een stille, belangrijke  getuige van de vreselijke, bloedige slag bij Passendale.  Aangekomen in Ieper stond  of een bezoek aan het modern vernieuwde Flanders Field  of een mooie wandeling langs de stadsvesten  en diverse middeleeuwse gebouwen op de menu.  Een leerrijk en mooi programma.  Tijd om een hap te eten dus ….  hoopvol  op weg naar restaurant ’t Zweerd.  Maar dat viel spijtig genoeg flink tegen. In een mailtje, een paar dagen voor onze komst, stond dat door grote drukte in het restaurant het eten voor onze groep in handen van een catering bedrijf werd gegeven. Wat doe je dan nog ? Je staat volledig voor blok en hoopt toch nog dat het zal meevallen Maar neen, … onze 20ste uitstap had een feestelijker en  beter diner verdiend !

20 u stipt. Al sinds 1928 wordt onder de  machtige gewelven  van de Menenpoort,  de  eerbiedige Last Post gespeeld  ter herinnering aan  de bijna 55.000 vermiste soldaten van het Gemenebest. Een aangrijpend moment van een speciale  herdenkingsdag  100 jaar na  14-18. Meer foto’s van onze uitstap in het fotoalbum 2018 !

       

Comments are closed.