Welkom

Wandelsportvereniging De Dommeltrippers Neerpelt werd opgericht in januari 1976 in Café De Volksmacht te Neerpelt. Enkele van de toenmalige oprichters zijn nog altijd drijvende krachten binnen onze wandelclub.
Op 22 april 2002 werd de club omgevormd tot een vzw: WSV De Dommeltrippers vzw.
Onze club is, met clubnummer VL-032, aangesloten bij de V.V.R.S. vzw (Vrije Vlaamse Recreatiesporten vzw). Sinds 2016 staat onze club met stamnummer 2032 onder de vleugels van Wandelsport Vlaanderen (WSVL).
In 2021 vierde onze wandelclub haar 45-jarig bestaan en biedt de ca. 165 leden diverse mogelijkheden op gezonde, gezellige en ontspannende wandelingen. Alleen, met vrienden of in groep … elke week zijn er voldoende gelegenheden om ,sportief of op eigen tempo, al wandelend de mooiste plekjes en schitterendste landschappen te ontdekken.
Jaarlijks organiseert onze club 4 wandelingen doorheen de prachtige Neerpeltse natuur. De ruime, goed verzorgde startplaatsen laten ons toe om al wandelend het hele Neerpeltse grondgebied te verkennen.
Jaarlijks organiseren de Dommeltrippers diverse, voordelige busuitstappen met als hoogtepunt de “Verrassingsuitstap”. Al sinds 1999 organiseert de club, met groot succes, deze verrassingsuitstap. o.a. Voeren, Leuven, Eupen, Gent, Lier, Antwerpen, Brussel (2x), Aken, Namen, Luik, Mechelen, Maastricht, Den Bosch (de prachtige Loonse en Drunense duinen !), Breda, Dordrecht, Gouda, Ieper en Westhoek, Stevensweert (top !) en Luik (mooie wandeling in Warsage)  werden al bezocht … met telkens een portie sport, een stukje cultuur en een lekker hapje op het programma. Ook de gezellige dinsdagavondwandelingen en afsluiter  ” het dauwtrippen”  die van mei tot september plaatsvinden zijn belangrijke ledenactiviteiten. De nieuwjaarshappening/algemene ledenvergadering maken de jaarwerking rond.
Belangrijk is ook de goede samenwerking met de gemeente en met de mensen van de “Trage Weg”. Samenwerking die resulteerde in de heropening van diverse mooie veld- en kerkwegen in onze gemeente en waar wij als wandelclub dankbaar gebruik van maken.
Info: www.dommeltrippers.be  – email: dommeltrippers@gmail.com

Fons Swinnen
Nachtegaalstraat 57 3910 Neerpelt
Tel. +32 (0) 11 64 64 99 – 0497 693199